Hållbarhet

Roligabrädspel.se vill vara den självklara webbutiken för alla bräd- och sällskapsspelentusiaster. För oss är det viktigt att skapa en god kundupplevelse. En god kundupplevelse för oss innefattar en bra webbshop med bra och prisvärda produkter, god service men även att arbeta utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi strävar efter att minska vårt avtryck på omvärlden.

Roligabrädspel.se följer gällande lagstiftningar, miljölagstiftningar och föreskrifter som berör vår verksamhet. Våra varor köps in från distributörer runt om i Sverige och Danmark. Alla varor är producerade för den Europeiska marknaden enligt dess regelverk.

För att minimera felköp och förebygga onödiga returer, som i sin tur bidrar till en negativ miljöpåverkan arbetar vi med rika produktbeskrivningar, bilder, videos och recensioner av våra produkter. 

Vi tillhandahåller förnybara förpackningar och emballage och strävar alltid efter att packa våra produkter så miljösmart som möjligt. Detta gör vi genom att packa produkterna i lagom stora förpackningar, undvika onödigt emballage samt använda papper istället för plast.

Vi samarbetar med transportörer som har en tydlig hållbarhetsstrategi och som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Mer om detta kan du läsa på PostNord och DHL:s hemsida.

Vi uppmanar våra kunder att källsortera och återvinna allt material som vi skickar hem med produkterna samt att återanvända produkterna genom att skänka bort dem om de inte längre ska användas.